Читайте у свіжому номері газети ЯСНО №11

Україна боронить не тільки себе, але й увесь світ

Триває війна рашистсько-фашистських окупантів проти України, нашої рідної, вільної, святої землі. На жаль, ми маємо величезні втрати серед цивільного населення. Більше того. Мирних людей, які ніколи не тримали у руках зброї загинуло набагато більше, ніж військових. Міста у облозі, окупанти бісяться, люди тримаються. Не здаються. Більше – у газеті ЯСНО.

Частину коштів від продажу газети буде перераховано на підтримку Збройних Сил України

Хто може зупинити Путіна

Є тільки одна країна, яка має можливість зупинити війну зараз, і це не Сполучені Штати

З кожним днем ​​війна в Україні стає дедалі більшою трагедією для українського народу і дедалі більшою загрозою для майбутнього Європи та світу загалом. Є тільки одна країна, яка має можливість зупинити все зараз, і це не Сполучені Штати. А Китай. Про це і більше у газеті ЯСНО.

Чому під час війни матюкатися нормально

Що каже психологія воєн?

1. Війна – це не конкурс на кращий героїзм. Героями є всі, хто тут. Всі, хто з 24.02.22 став частиною війни. Героїзмом є життя тут, на своїй землі. Кожен з нас уже частина героїчної історії. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Якщо поруч біженці. Психолог дала поради, як ужитися з великою кількістю людей в одному домі

В умовах війни часто разом вимушені перебувати люди, які покинули свої домівки через загрозу життю.

Відповідні поради розміщені в Telegram-каналі “Психологічна підтримка”. Найцікавіші деталі – у газеті ЯСНО.

Як поводитися з дітьми в умовах, коли на нас напали російські фашисти

Поради первомайської фахівчини із психології для тих, в кого є неповнолітні діти та онуки: інструменти для полегшення спілкування з дітьми та керування їх поведінкою у нинішніх умовах.

Під час військових дій дуже важливо все робити чітко, вчасно, без втрати часу на довгі пояснення. Для цього важливо, щоб ми пояснили багато чого дітям в перервах між ситуаціями, та заздалегідь попередили про те, що певний час потрібно буде чітко виконувати інструкції. При цьому важливо не залякувати дітей. Ось деякі психологічні «фішки», які можуть в цьому вам допомогти. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Без доларів та поїздок за кордон. Порівнюємо життя в СРСР та в Росії після 24 лютого

Після вторгнення російських військ в Україну життя росіян почало стрімко змінюватися. Кордони закривають, рубль знецінюється, ціни повзуть вгору.

Західні компанії масово залишають Росію та припиняють надавати послуги клієнтам з Росії. Більше

Росії загрожує “неминучий дефолт”. Чому і коли

За даними провідної рейтингової агенції Fitch Ratings, Росія незабаром не зможе розплатитися зі своїми боргами.

Агенція переглянула свої оцінки державного боргу країни й попередила, що країні загрожує “неминучий” дефолт. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

«Хто такий Кадиров? Раб!»

Інтерв’ю з командиром чеченського батальйону в Україні

В Україні формується новий загін із чеченців, який протистоятиме російській військовій агресії. Вже існуючі збройні добровольчі формування – імені шейха Мансура та імені Джохара Дудаєва – зробили заяви про свою участь у війні на боці української армії. Це не могло не викликати обурення офіційного Грозного: голова Чечні Рамзан Кадиров виступив із закликами до добровольців скласти зброю, а також обіцяв пів мільйона доларів за голови лідерів формувань. Про це і більше – у газеті ЯСНО.

Родина несла стареньку собаку 17 кілометрів, аби перетнути з нею кордон: історія одного фото

Мережу облетіло фото українки зі старенькою собакою на руках. У підписах до кадру ідеться, що жінка подолала аж 17 кілометрів. І така історія трапилася насправді, є тільки один нюанс: на світлині – чоловік. Про сім’ю написала відома британська газета The Guardian. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Із Москви в Гаагу. Які воєнні злочини вчиняють окупанти в Україні

Ви бачите войовничого диктатора в Європі, який читає листа. Лідери демократичного світу просять його не починати війну в одній із сусідніх держав. Диктатор відповідає:

“Вирішення європейських проблем на мирній основі лежить не на нашій країні. Тільки після зміни настрою з боку відповідальних держав можуть бути якісь реальні зміни у відносинах”. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Британський солдат втік із Королівської армії, щоб поїхати воювати в Україну

Британський солдат покинув без дозволу свою військову частину і, ймовірно, вирушив до України, підтвердило ВВС джерело в армії.

Раніше газета Sun повідомила про 19-річного хлопця з гвардії Coldstream, який покинув казарми у Віндзорі й купив квиток до Польщі цими вихідними. Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

Темношкірий бандерівець: Ми одружилися, а далі їду захищати країну дружини

Українка вийшла заміж за свого коханого в Чикаго і всього через кілька днів залишила його, щоб поїхати захищати свою країну після вторгнення Росії.

Марія та її наречений Девід одружилися перед 20 людьми на задньому дворі будинку в Оук-Парку. Пара познайомилася минулого року, а в жовтні заручилася. Шокуючі деталі читайте у газеті ЯСНО.

Привид Києва. Що про нього відомо

Рашисти в паніці: пілот продовжує кошмарити ворожу армію

Український ас на прізвисько “Привид Києва”, після провальної спроби його знищення, отримав новий бойовий літак та продовжує нищити російських окупантів.

Зараз в Україні він став навіть популярнішим за Халка. І вже скоро настане час, коли саме про нього будуть знімати супер-геройські фільми, а діти хотітимуть бути схожими не на Пітера Паркера, а на цього Воїна. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Легендарна 128-ма Закарпатська бригада розгромила загін кадирівців

Наші мужні воїни героїчно б’ються на передовій і боронять Україну від ворога. 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада – Закарпатський легіон творить справжні дива.

Зокрема, днями наші бійці розгромили загін кадирівців. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Роман Грибов, автор крилатої фрази про «русскій воєнний корабль» із простої, але бойової родини

Наразі у Вікіпедії є навіть сторінка, присвячена Роману та його крилатому вислову.

Популярна фраза, що пішла в народ, – “Ру́сский вое́нный кора́бль, иди́ нахуй!» — це тепер відомий інтернет-мем. Так сказав прикордонник, коли 24 лютого військовий корабель запропонував йому здатися під час атаки на острів Зміїний. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Ніколи не міг уявити, що кожен дзвінок батькові, дружині, дітям може мати присмак останнього

Українські представники шоубізнесу та діячі культури стали на захист країни від російських військ. Долучилися до підрозділів територіальної оборони або пішли до лав Збройних сил.

Поет і співак, колишній лідер гурту “Тартак” 49-річний Олександр Положинський підписав контракт із ЗСУ. Став резервістом територіальної оборони Луцька. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Лікарі врятували ногу пораненій 6-річній дівчинці

Сім’я Міланки попала під обстріл у будинку поруч із Гостомелем.

До війни у Мілани була дружна родина: мама, тато, 9-річний брат Костя. А ще бабуся, тітка з дядьком. Дівчинка пішла у 1 клас, знайшла подружок, любила уроки математики та захоплювалася малюванням. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

МОЗ розповіло, що робити у разі хімічної атаки

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило інструкцію для громадян із вказівками, що робити у разі хімічної атаки або аварії на хімічному підприємстві.

Про це повідомляється на Telegram-каналі МОЗ. Вражаючі деталі – у газеті ЯСНО.

Під свист куль наші медики проперували дитину з «відкритим серцем»

Лікарі-хірурги столичного “Охматдиту” провели складну операцію маленькій пацієнтці у воєнний час. Її серце билося назовні.

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що наразі дівчинка почувається добре, а життю нічого не загрожує. Шокуючі подробиці у газеті ЯСНО.

Через окупантів жінці довелося народжувати вдома. Їй погрожували розстрілом

На жаль, війна триває, а наші славні Українки продовжують приводити на світ нових козаків, нових героїв, нових захисників і захисниць рідної землі. Цікавий, сумний, але водночас, зі щасливим закінченням випадок трапився нещодавно на Миколаївщині. Що ж відбувалося далі – у газеті ЯСНО.

«Я потрібен тут!» До України з Німеччини повернувся відомий хірург

Раніше Ігор Алексєєв очолював Криворізьку міську лікарню №1, але звільнився і виїхав за кордон, де і працював за фахом до теперішнього часу.

«У тому, що я повернувся, нема нічого особливого. Це нормально. Є більш гідні люди, щоб з’являтись в ефірах і газетах. Я не зробив нічого такого, окрім того, що повернувся. Зараз перебуваю в Києві, оскільки тут зараз мій досвід більше знадобиться», — сказав Ігор Юрійович нам телефоном • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост