У полоні в Україні перебувають 562 окупанти, Росія захопила 270 українців

Зараз в полоні в українців перебувають 562 російських окупантів. Ворог від початку вторгнення захопив близько 270 українців. З них 92 – у районі острова Зміїний.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

Такі цифри озвучила віцепрем’єрка Ірина Верещук, – пише ТСН.

«Якщо ми говоримо про військових полонених РФ, то в нас їх 562 особи. Бо є ще так званий “вантаж 200”. Ми теж це формуємо і теж це організовуємо. Разом із Червоним Хрестом», – розповіла вона.

За її словами, полонені кажуть, що не хочуть повертатися з полону в Росію.

«А це теж обов’язкова форма – згода на обмін. І тепер ці діти строковики не хочуть повертатися в країну, яка їх відправила вбивати українських жінок і дітей», – каже вона.

Стосовно українських полонених, то, за попередніми даними, від початку вторгнення 24 лютого до рук ворога потрапили 270 осіб.

«Ми маємо базу з 2014-го року. Ми не встигли ще відділити тих, хто з 14-го року потрапив в полон у нас, їх декілька сотень. І тих, хто з 24 лютого включно потрапив в полон. Тому вона дещо більша ніж база російських полонених. Але якщо приблизно відділити, то знаємо, що наших полонених є біля 270. Які зафіксовані, які у нас в реєстрі. Всього (з 2014 року- ред) їх близько 650 осіб», – повідомила Верещук.

За її даними, багато полонених зараз перебувають на території окупованого Криму. Наприклад, ті, кого захопили на острові Зміїний.

«Ми думали що там взято в полон набагато менше. А там взято в полон 92 особи – бо там не лише військові-прикордонники. Були ще й ті, хто намагалися їх врятувати», – пояснила Ірина Верещук

ЗакарпатПост