В Енергодарі окупанти викрали заступника голови міськради та залякують людей

Російські окупанти викрали заступника міського голови Енергодара Івана Самойдюка. Віце-мер не виходить на зв’язок із суботи 19 березня.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

При цьому загарбники продовжують розшукувати тих жителів міста, у принциповій позиції яких вбачають загрозу. Про це у Telegram повідомив мер Енергодару Дмитро Орлов, повідомляє Обозреватель 

“Окупанти, які не домоглися від міської влади жодної співпраці, пішли на відверті злочинні дії. Викрадено першого заступника міського голови Івана Самойдюка! У якому він стані, нам не відомо! На зв’язок не виходить із вчорашнього дня. А сьогодні ми отримали підтверджену інформацію про те , Що він цинічно викрадений”, – повідомив Орлов.

Крім того, за його словами, окупанти розпочали фізичний та психологічний тиск на активних у своїй публічній діяльності мешканців Енергодару. Через це мер попросив депутатів, активістів та публічних енергодарців дотримуватися максимальної обережності, не відповідати на незнайомі телефони та не розповідати нікому про своє фактичне місцезнаходження.

Також Орлов закликав усіх мешканців Енергодару приходити до будівлі міської ради, щоб заявити про свою категоричну незгоду щодо викрадення та утримання у неволі громадян України.

ЗакарпатПост