Зафіксовано ознаки підготовки ЗС Білорусі до вторгнення в Україну, всупереч волі рядових військових – Генштаб

У Генеральному штабі ЗСУ заявили про ознаки підготовки збройних сил Білорусі до вторгнення в Україну. Більшість рядового складу ЗС РБ категорично не хочуть воювати з українськими військовими.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

Україна попередила Олександра Лукашенка, що наказ про вступ у війну з Україною стане його фатальною помилкою. Про це повідомили в Генеральному штабі України, пише Обозреватель.

“Зафіксовано ознаки підготовки збройних сил Республіки Білорусь до прямого вторгнення на територію України. Сили оборони нашої держави готові до відсічі. Безпосереднє залучення білоруських військ до збройної агресії РФ проти України, всупереч волі рядових військових і переважної більшості білоруського народу, стане фатальною помилкою Олександра Лукашенка”, – констатували в ГШ ЗСУ.

Також у Генштабі повідомили, що ситуація на всіх напрямках, де точаться бої, за останню добу не змінилась. Українські воїни надійно утримують зайняті райони та рубежі і не дають ворогові реалізувати поставлені Кремлем цілі та задачі.

Зберігається загроза нанесення противником ракетних ударів високоточною зброєю великої дальності, зокрема і гіперзвуковим ракетним комплексом “Кинжал”.

Тим часом українські воїни завдають суттєвих втрат не лише рядовим окупантам, а й вищому керівництву військових частин окупаційної армії РФ.

“Підтверджено чергові значні втрати серед вищого керівництва та командного складу з’єднань та військових частин зс рф. Під час боїв отримав поранення командир 346-ї окремої бригади спецпризначення з Прохладного, знищено командирів: 331-го парашутно-десантного костромського ударного полку; “кузниці комдивів” – 247 десантно-штурмового кавказького козачого полку зі Ставрополя; 6-го гвардійського танкового червонопрапорного полку з Чебаркуля”, – розповіли в ГШ ЗСУ.

ЗакарпатПост