Зеленський заявив, що Україна не погодиться на виконання ультиматумів росії

Україна ніколи не погодиться на ультиматуми, які висуває Кремль у ході переговорів про припинення війни. Перемовини – не місце для ультиматумів.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

Змусити українців погодитися на обурливі і неможливі до виконання вимоги Росії можна тільки знищивши весь народ. Про це в інтерв’ю Суспільному заявив президент Володимир Зеленський, пише Обозреватель

“У нас є ультиматум, ось є пункти — виконуйте, і тоді ми закінчимо війну” — це неправильно, ні до чого не призведе, до жодного результату. Питання не в мені, питання, знов-таки, в тому, що люди й влада об’єднані”, — зазначив президент.

Вимоги, які продовжує висувати Кремль – неприйнятні ні для керівництва держави, ні для українського народу.

“Ультиматум не зможе виконати Україна, от і все. Просто ми не зможемо це фізично. Ми втратили людей… Треба нас всіх знищити, тоді їхній ультиматум буде автоматично виконаний, наприклад, “віддайте нам Харків, віддайте нам Маріуполь. Віддайте нам Київ”. Ні харків’яни, ні маріупольці, ні кияни, ні президент — ми не зможемо це зробити”, – підкреслив глава держави.

Як насправді ставляться українці до агресора і якими “квітами” російських окупантів тут готові зустрічати, вже показали мешканці окупованих міст на півдні нашої держави.

“Ми навіть це бачимо в окупованих містах — в Мелітополі, в Бердянську. Вони (окупанти — ред.) підіймають прапор — люди знімають. Вони вбили людину — так, люди сховались. Але в ніч прийшли, зняли прапор”, — зазначив він.

Тож для того, аби змусити Україну здатися – Росії доведется лише повністю її знищити.

“Що ви хочете? Всіх нас знищити? Тому я й відповів — ми можемо виконати ультиматум, тільки коли нас не буде”, — підсумував Зеленський.

ЗакарпатПост