Загадкове зникнення: міністр оборони росії Сергій Шойгу не з’являвся на публіці вже 12 днів

Глава міноборони росії Сергій Шойгу вже 12 днів не з’являється у публічному просторі. Першим на це звернув увагу Дмитро Трещанін, журналіст “Медіазони” (визнана ЗМІ, що виконує функції “іноземного агента”).

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

Після цього видання “Агентство” докладно вивчило, що відбувалося з міністром у березні, пише .bbc.com

Виявилося, що востаннє він з’являвся у новинах російських агенцій ще 11 березня – тоді він поспілкувався зі своїм турецьким колегою Хулусі Акмаром. Того ж дня міноборони розповідало про візит Шойгу до Центрального військового клінічного шпиталю імені Мандрика – там міністр вручав нагороди російським військовим, які брали участь у бойових діях в Україні.

18 березня на сайті Кремля згадувалося, що Шойгу брав участь у нараді постійних човнів Ради безпеки із президентом Володимиром Путіним. Але фото та відео з цієї зустрічі не публікувалися. Тоді ж на Першому вийшов сюжет про те, як Шойгу вручає нагороди військовим, але картинка у ньому співпадала з відео, яке міноборони публікувало 11 березня.

При цьому, як звертає увагу “Агентство”, до 11 березня новини про події за участю Шойгу публікувалися раз на кілька днів. Після 11 березня не повідомлялося і про заходи за участю голови Генштабу Збройних Сил Росії Валерія Герасимова.

ЗакарпатПост