Щодня допомогу переселенцям надає пункт гуманітарної допомоги в «Совиному гнізді» в Ужгороді

Після дороги на наших співвітчизників у «Совиному» завжди чекає їжа та гарячі напої, їм, за потреби, видадуть речі першої необхідності (засоби гігієни, дитяче харчування та одяг, візочки, підгузки, антисептики, пральний порошок, корм для тварин та інше), проконсультують, куди потрібно звертатися щодо реєстрації, отримання талонів на харчування, медичної допомоги тощо.

Закарпатські оголошення
Дай оголошення в газету — дзвони: 050 222 50 50, 067 666 90 90, 0312 61 99 99

Одні, поселившись, приходять отримати найнеобхідніше, інші, вночі, – поселитися та зареєструватися, повідомляє Ужгородська міська рада.

Із 8:00 до 20:00 реєстрацію проводять виключно у департаменті  соціальної політики Ужгородської міської ради (площа Шандора Петефі,24). Там також можна отримати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, попередньо записавшись на прийом через електронну чергу https://cutt.ly/jSAwU0h

Також, у «Совиному гнізді» в Ужгороді  працює пункт медичної допомоги. Тут чергує лікар або фармацевт,  видають ліки першої необхідності. Можуть також виміряти тиск, дати перев’язувальний матеріал або ж милиці, якщо вони надійшли з гуманітарним вантажем. Багатьох скеровують до сімейних лікарів, адже так можна отримати профільну консультацію та допомогу спеціалістів. 

Препарати, які є в «Совиному гнізді», відбирають із гуманітарних вантажів, які надходять сюди, на пункт прийому допомоги, із відправлень приватних осіб, підприємців або ж європейських донорів. Обов’язково перевіряють терміни придатності. Те, що потрібно для військових, передають для відправки.