В Мукачеві переселенці зможуть отримати грошову багатоцільову допомогу

В Мукачеві розпочинає роботу Центр реєстрації та надання екстреної грошової багатоцільової допомоги внутрішньо-переміщених особам.

Передплати газету ПОРАДИ на своїй пошті – індекси 91145, 76778

Агентство ООН у справах біженців спільно з Міжнародним фондом «Регіон Карпат» та місцевою владою створюють Центр для надання екстреної грошової багатоцільової допомоги українським переселенцям, діятиме він у міському ЦНАПі, – розповів перший заступник Мукачівського міського голови Ростислав Федів.

Пілотний проєкт розрахований на 3 місяці, для початку допомогти збираються 15 тисяч родин переселенців, для однієї особи сума допомоги становить 2220 гривень на місяць. В першу чергу гроші виділятимуть  вразливим категоріям переміщених осіб. За місяць Мукачево прийняло більше 14 тисяч переселенців, з них майже 4 тисячі це діти.

Витрати кошти люди зможуть на усі необхідні потреби: оренду житла, їжу, предмети гігієни тощо. Аби скористатися допомогою достатньо інформації про те звідки людина приїхала, для цього необхідний документ що посвідчує особу. Фінансування здійснюватиметься за рахунок міжнародних донорів.