Site icon zakarpatpost.net

В Мукачеві переселенці зможуть отримати грошову багатоцільову допомогу

В Мукачеві розпочинає роботу Центр реєстрації та надання екстреної грошової багатоцільової допомоги внутрішньо-переміщених особам.

Передплати газету ПОРАДИ на своїй пошті – індекси 91145, 76778

Агентство ООН у справах біженців спільно з Міжнародним фондом «Регіон Карпат» та місцевою владою створюють Центр для надання екстреної грошової багатоцільової допомоги українським переселенцям, діятиме він у міському ЦНАПі, – розповів перший заступник Мукачівського міського голови Ростислав Федів.

Пілотний проєкт розрахований на 3 місяці, для початку допомогти збираються 15 тисяч родин переселенців, для однієї особи сума допомоги становить 2220 гривень на місяць. В першу чергу гроші виділятимуть  вразливим категоріям переміщених осіб. За місяць Мукачево прийняло більше 14 тисяч переселенців, з них майже 4 тисячі це діти.

Витрати кошти люди зможуть на усі необхідні потреби: оренду житла, їжу, предмети гігієни тощо. Аби скористатися допомогою достатньо інформації про те звідки людина приїхала, для цього необхідний документ що посвідчує особу. Фінансування здійснюватиметься за рахунок міжнародних донорів.

Exit mobile version