Абрамовича та ще двох учасників переговорів щодо України отруїли: ЗМІ розкрили подробиці

У ніч з 3 на 4 березня у трьох учасників переговорної групи між Україною та Росією з’явилися симптоми отруєння хімічною зброєю.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

Один з отруєних переговірників – російський олігарх Роман Абрамович, повідомляє розслідувальна група Bellingcat.

Американська газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела пише, що симптоми, схожі на отруєння, з’явилися в Абрамовича та українських переговірників після зустрічі в Києві на початку цього місяця, пише УНІАН

• Набагато більше інформації, коротких новин, відео, мемів, жартів у Telegram https://t.me/zakarpatpost

“Після зустрічі в українській столиці у… Абрамовича, який курсував між Москвою, Львовом та іншими переговорними майданчиками, а також як мінімум у двох високопоставлених членів української команди, з’явилися симптоми, зокрема, почервоніння очей, постійна і хвороблива сльозотеча і лущення шкіри на обличчі та руках”, – з’ясували журналісти.

У можливому отруєнні джерела звинуватили прихильників жорсткої лінії в Москві, які нібито хотіли саботувати мирні переговори.

За відомостями видання, також постраждав член переговорної групи від української сторони – нардеп Рустем Умєров. Журналісти дізналися, що політик вже одужав, і його життю нічого не загрожує.

“Західні експерти, які вивчали інцидент, сказали, що важко визначити, чи були симптоми спровоковані хімічним чи біологічним агентом, чи якоюсь атакою електромагнітним випромінюванням”, – наголошується в матеріалі.

Кореспондент The Guardian Шон Уокер, посилаючись на обізнане джерело, повідомив, що в результаті отруєння хімічною речовиною Абрамович на кілька годин втратив зір і був доставлений на лікування до Туреччини.

false

Умєров на свій сторінці в Facebook стверджував, що з ним все гаразд.

false

ЗакарпатПост