Site icon zakarpatpost.net

Країни Великої Сімки не платитимуть за газ у рублях

28 March 2022, Berlin: Robert Habeck (Bündnis 90/Die Grünen), Federal Minister for Economic Affairs and Climate Protection, speaks at a press conference following the virtual G7 energy ministers' meeting at the Federal Ministry for Economic Affairs and Climate Protection. The G7 energy ministers met today at the invitation of Vice Chancellor Habeck for a short-term virtual switch and discussed the current situation surrounding the war in Ukraine. Photo: Bernd von Jutrczenka/dpa (Photo by Bernd von Jutrczenka/picture alliance via Getty Images)

Країни Великої Сімки заявили, що не платитимуть за російський газ рублями, як того хоче Кремль.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

Про це заявив віцеканцлер та міністр економіки і захисту клімату Німеччини Роберт Габек після конференції з міністрами енергетики країн G7, повідомляє Reuters, пише ЄП.

Міністри енергетики Групи семи найбільш промислово розвинених країн відхиляють вимоги Кремля щодо того, аби “недружні” країни платили за російський газ рублями.

• Набагато більше інформації, коротких новин, відео, мемів, жартів у Telegram https://t.me/zakarpatpost

“Усі міністри G7 погодилися, що це одностороннє і явне порушення існуючих контрактів”, – сказав Габек. Міністри “ще раз підкреслили, що укладені договори є дійсними, і компанії повинні їх поважати… оплата в рублях неприпустима, і ми закликаємо зацікавлені компанії не виконувати вимоги Путіна”, – заявив він.

“Спроба Путіна розділити нас очевидна, але, як ви бачите з цієї великої єдності та рішучості, нас не розділити”, – додав міністр.

До G7 входять такі країни як США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія та Канада. Нагадаємо, що США ввели повне ембарго на російську нафту та газ.

ЗакарпатПост

Exit mobile version