Словаччина видворяє 35 російських дипломатів

Словаччина ухвалила рішення щодо скорочення кількості членів російської дипломатичної місії у країні на 35 осіб.

Передплати газету ПОРАДИ на своїй пошті – індекси 91145, 76778 🇺🇦

Про це йдеться у заяві МЗС Словаччини, пише “Європейська правда“.

“На підставі інформації силових структур Словацької Республіки про діяльність ще одного російського дипломата порушуючи Віденську конвенцію про дипломатичні зносини, посол Російської Федерації сьогодні був викликаний до Міністерства закордонних та європейських справ Словацької Республіки”, – йдеться у заяві.

• Набагато більше інформації, коротких новин, відео, мемів, жартів у Telegram https://t.me/zakarpatpost

 У ході зустрічі йому було вручено дипломатичну ноту, яка інформує про рішення Словаччини на підставі статті 11 Віденської конвенції про дипломатичні зносини скоротити штат посольства Росії в Братиславі на 35 осіб.

“Цей крок є необхідною відповіддю на продовження діяльності співробітників російського посольства, що суперечить Віденській конвенції про дипломатичні зносини, інтереси Словацької Республіки та зусилля з розвитку партнерських відносин з Російською Федерацією. У цьому контексті ми шкодуємо про те, що після попередніх висилок російських дипломатів останні два роки російська дипломатична місія не виявила жодної зацікавленості в коректній роботі на нашій території”, – заявили в МЗС.

ЗакарпатПост