27-річний киянин організував в Ужгороді бізнес на кладовищі: ошукав 55 переселенців на 350 тисяч гривень

Про це повідомляє голова Національної поліції України Ігор Клименко

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

«Левые бабки, левый бизнес мутим. Бизнес на трупах, ха-ха-ха. Зашла мне эта фразочка с утра»

• Набагато більше інформації, коротких новин, відео, мемів, жартів у Telegram https://t.me/zakarpatpost

Рівень цинізму та підлості в словах організатора злочинної групи зашкалює. 27-річний мешканець Київщини на початку березня переїхав до Ужгорода. І звідти разом із трьома друзями, які мешкають у Києві, почав крутити свій «бізнес».

Схема доволі поширена: розміщував оголошення про здачу в оренду житла, отримував передоплату і зникав. Потрапила на таку об’яву і потерпіла. Жінка з родичами виїхали з-під Харкова. Зрадівши, що знайшли прихисток, надіслала 4 тисячі гривень авансу та отримала геолокацію будинку.

На місце вони приїхали вночі. Три сім’ї з 4-ма маленькими дітьми. А перед ними замість дому було кладовище. У відповідь на справедливу претензію від «орендодавця» почула: «Там вам і місце».
Як посадова особа я не маю права ображати людей. Хоча, зізнаюся, в такій ситуації важко стриматися…

Після отримання заяви від потерпілої поліцейські відразу почали злагоджено діяти. В Ужгороді Поліція Закарпатської області затримала організатора. Він вже за ґратами. А в столиці Кіберполіція Києва провела обшуки у решти «бізнесменів на трупах».

Наразі відомо, що учасники групи встигли ошукати 55 осіб на 350 тисяч гривень. Слідство триває, тож кількість встановлених потерпілих може зрости.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, невідкладно повідомляйте поліцію. Чим раніше ви заявите, тим швидше ми зловимо тих, хто наживається на людській біді!
ЗакарпатПост