Російські окупанти морять голодом українських військових, захоплених у полон на ЧАЕС — омбудсмен

Бійці Національної гвардії України, які охороняли Чорнобильську АЕС і були захоплені російськими окупантами 24 лютого, ймовірно перебувають на території РФ і Білорусі.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

• Набагато більше інформації, коротких новин, відео, мемів, жартів у Telegram https://t.me/zakarpatpost

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова із посиланням на дружину одного з полонених.

Зазначається, що українських полонених ймовірно вивезли в Смоленськ (РФ) та Брагін (Білорусь).

«За інформацією [дружини одного з полонених], бранців морять голодом і не дають води. Наразі нічого не відомо про їхній стан здоров’я», — повідомила Денісова.

Такими діями РФ грубо порушує умови Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, зокрема статті 26 конвенції, яка гарантує належне харчування для бранців війни.

«Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти порушень прав людини Росією в Україні», — наголосила омбудсмен.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА» Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост