Росіяни 8 років знищують Донбас: жителі Донецької області не хочуть їхати до росії

Українці не піддаються впливу російської пропаганди та звинувачують окупантів у знищенні мирних міст України.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

• Набагато більше інформації, коротких новин, відео, мемів, жартів у Telegram https://t.me/zakarpatpost

З підконтрольних Україні районів Донецької області російські окупанти силоміць вивезли 30 тисяч людей. Проте місцеві не хочуть туди їхати, заявляючи, що саме Росія принесла війну та розруху на Донбас. 

Про це в інтерв’ю “Суспільному” розповів голова Донецької ВЦА Дмитро Кириленко, пише ТСН

“30 тисяч людей щонайменше вивезені силоміць на непідконтрольну територію та на територію РФ. Це дуже велика цифра для нас, але дуже низька для них. Тому що у них є можливості вивозити взагалі без проблем. Але вони зіштовхнулись з тим, чого не очікували: люди не хочуть їхати. Люди ставлять прямі питання. Окупанти їм кажуть, що “ви 8 років обстрілювали Донецьк, Макіївку, усі великі міста” А люди їм: ‘Хто обстрілював? Ми знаємо і розуміємо, що відбувається там, у нас родичі там, цього не було. Ми жили в квітучому місті, воно розвивалося, а зараз ви його розбили і навіщо ви нас туди вивозите? Дайте нам можливість вийти на підконтрольну українській владі територію”, – сказав Кириленко. 

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА» Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост