МАГАТЕ зараз перебуває під дуже великим впливом Росії – “Енергоатом”

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) зараз знаходиться під дуже великим впливом Росії.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

• Набагато більше інформації, коротких новин, відео, мемів, жартів у Telegram https://t.me/zakarpatpost

Про це сказав голова НАЕК “Енергоатом” Петро Котін в ефірі одного з телеканалів, пише УНІАН.

“Що стосується позиції МАГАТЕ. Ми очікуємо від них більш рішучих заяв і дій у напрямку захисту наших ядерних об’єктів. На наш погляд, вони зараз знаходяться під дуже великим впливом Росії, “Росатому”, – сказав Котін.

За його словами, вчора керівник “Росатому” Олексій Лихачов сказав, що російська корпорація домовилася з МАГАТЕ про співпрацю. Це обурює українську сторону.

“Звичайно, це нас зовсім не влаштовує. МАГАТЕ і генеральний директор цієї організації повинен більш рішуче відстоювати українську позицію і давати оцінку цим діям, як актам ядерного тероризму, що і робить зараз Росія на наших ядерних об’єктах”, – підкреслив глава “Енергоатому”.

30 березня глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі приїхав на Південно-Українську АЕС.

Ситуація на АЕС:

  • Російські війська захопили ЧАЕС 24 лютого.
  • 31 березня повідомили про початок виходу окупантів з території ЧАЕС. Відповідні “офіційні” документи були підписані працівниками станції під примусом до фактичного завершення процесу. 
  • 1 квітня, член Громадської ради при ДАЗВ Ярослав Ємельяненко заявив, що після місяця перебування окупантів на Чорнобильській АЕС необхідно провести частково такі ж роботи, як у 1986-му році. За його словами, росіяни на території Чорнобильської зони “розмісили радіоактивний грунт”, забруднили свою техніку і самі надихалися радіактивним пилом.
  • 1 квітня стало відомо про те, що МАГАТЕ направить в Чорнобиль місію після відходу російських військ.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА» Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост