У Бучі проведуть ексгумацію тіл із братських могил — омбудсменка

У Бучі готують до ексгумації тіл із братських могил, щоб ідентифікувати полеглих та встановити обставини загибелі людей.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

• Набагато більше інформації, коротких новин, відео, мемів, жартів у Telegram https://t.me/zakarpatpost

Про це повідомила омбудсменка Людмила Денісова, пише Громадське

Зараз прокурори готують постанову про ексгумацію з братських могил. За її словами, лише у 14-метровій братській могилі біля церкви Святого Андрія Первозваного поховані 150-300 людей.

«Аби кожен, хто втратив рідних, міг їх знайти і належним чином поховати, а також для визначення обставин загибелі усіх жертв із метою притягнення винних окупантів до відповідальності», — зазначила Денісова.

Омбудсменка розповіла, що відвідала облаштовану підрозділом «кадирівців» базу на вулиці Яблунській, де страчували місцевих жителів. Тіла забрали правоохоронні органи на експертизу. За її словами, у приміщенні повно порожніх пляшок з-під алкоголю та залишків їжі, яку відібрали у місцевих.

«Фактично пів міста зруйновано ворожими обстрілами, наближатися до будинків небезпечно через ризик детонації снарядів, які не розірвалися. У більшості багатоповерхівок вибиті вибухами вікна та діри від бомбардувань», — розповідає Денісова.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА» Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост