Чехія передала Україні танки для потреб ЗСУ

Чехія прийняла рішення надати Україні більш істотну військову допомогу. Країна відправила в Україну залізничний потяг з кількома десятками основних бойових танків Т-72 і бойових машин піхоти. Ця техніка допоможе Збройним силам України захищатися від росії.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

• Набагато більше інформації, коротких новин, відео, мемів, жартів у Telegram https://t.me/zakarpatpost

Про це повідомляє чеське видання Echo24, пише Слово і діло

Поставки здійснюються на безкоштовній основі. Українська армія отримає немодернізовані танки Т-72, які залишилися в Чехії з тих часів, коли вона була членом соцтабору. На складах ЗС Чехії знаходилося до 90 таких машин, щоправда, тільки 30 з них використовується чеською армією.

Крім цього, Україна отримає чеські ліцензійні копії радянських БМП-1 – бойових машин піхоти. Такі машини вироблялися в Чехії за часів соцтабору за ліцензією СРСР.

Міністр оборони Чехії Яна Чернохова підтвердила, що такі поставки ведуться, але сказала, що коментувати нічого не стане, щоб не полегшувати життя Росії.

«Це людська цікавість, Я розумію тих, хто хоче дізнатися, що ми поставляємо в Україну. Вибачте, я не можу сказати вам більше. Там вирує війна, і ми не хочемо спрощувати життя Z-кілерам! Повірте, ми відправляємо необхідні військові матеріали українським друзям. І ми будемо продовжувати це робити» – написала вона.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА» Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост