Могили у дворах та суцільне згарище: Гостомель після визволення від окупантів

Місто Гостомель практично повністю зруйноване, прямо у дворах можна побачити чимало саморобних могил та хрестів.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

• Набагато більше інформації, коротких новин, відео, мемів, жартів у Telegram https://t.me/zakarpatpost

Місто Гостомель Київської області перебувало в окупації протягом 35 днів – російська армія атакувала його у перший день війни 24 лютого 2022 року, пише УНІАН

Місто стало однією з найгарячіших точок російсько-української війни. Там бої не припинялися ні на день: ворог знущався з мирного населення, займався мародерством.

За цей час у Гостомелі зникли безвісти чотири сотні людей. Відомо, що деяких зі зниклих вже немає серед живих. Місто практично повністю зруйноване, прямо у дворах можна побачити чимало саморобних могил та хрестів.

Серед іншого, в Гостомелі був практично повністю зруйнований аеропорт “Гостомель”. 27 лютого 2022 року в результаті повітряної атаки російських військ на аеропорт був спалений один з найбільших і найпотужніших літаків у світі українського виробництва АН-225 “Мрія”.

Росіяни “продирявили” своєю стрілецькою зброєю й інші літаки на аеродромі “Гостомеля”. Ворог також наніс істотні пошкодження фюзеляжу Ан-22 “Антей”. Під удар потрапив і один з літаків Ан-124-100 “Руслан”. Пошкодження отримав і дослідний зразок Ан-132D. А літаки “технічного флоту” “Авіаліній Антонова” – Ан-26 і Ан-74Т – буквально спалені дотла.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА» Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост