Окупанти збирають тіла мешканців на вулицях в Маріуполі, аби змонтувати фейки проти ЗСУ 

Що відбувається в Маріуполі.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

• Набагато більше інформації, коротких новин, відео, мемів, жартів у Telegram https://t.me/zakarpatpost

Маріуполь залишається найгарячішою точкою на Донеччині. Російські окупанти зосереджують основні зусилля на захоплення міста. У ньому досі немає світла, води, опалення, зв’язку та продуктів, у пастці залишається понад 100 тисяч людей.

ТСН.ua зібрав усе, що відбувалося в Маріуполі за минулу добу, 7 квітня.

  • Можна евакуюватися з Маріуполя до Запоріжжя

У п’ятницю, 8 квітня, можна евакуюватися з Маріуполя до Запоріжжя на власному транспорті. Було погоджено відповідний гуманітарний коридор, повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

  • Окупанти зосереджують зусилля на захопленні Маріуполя та наступі на Ізюм

Армія Російської Федерації зосереджує свої зусилля на Донеччині, зокрема на захопленні Маріуполя, повідомили у Генеральному штабі ЗСУ. Крім того, окупанти намагаються вести наступ у районі міста Ізюм, що у Харківській області. А також у прориві оборони угруповання Об’єднаних сил на Донецькому напрямку.

© Getty Images
Getty Images
  • Зеленський розповів про звірства окупантів у Маріуполі

Окупанти збирають трупи на вулицях Маріуполя, вивозять їх і можуть використовувати в інших місцях відповідно до розроблених пропагандистських сценаріїв, розповів президент Володимир Зеленський.

“А що ж буде, коли світ дізнається всю правду про те, що російські військові наробили в Маріуполі? Там майже на кожній вулиці – те, що світ побачив у Бучі та інших містечках Київської області після відходу російських військ. Така жорстокість, такі страшні злочини”, – повідомив президент.

  • Росія почала нову депортацію людей з півдня України

Росія почала нову депортацію людей з півдня України. Вже як мінімум десятки тисяч наших людей вивезені на територію РФ та на тимчасово окуповані території України – це мешканці Маріуполя та інших міст і громад, які опинились під ударами російських військ, розповів Зеленський.

© Getty Images
Getty Images
  • Зеленський закликав Грецію використати свій вплив та можливості для організації порятунку Маріуполя

Очільник держави зазначив, що кожен його ранок починається з Маріуполя. Він закликав зробити більше для того, щоб “Росія почала шукати мир і відмовилася навіть від мрій про підкорення України”.

“Вже більше місяця кожен мій ранок починається з Маріуполя. З того, що відбувається в цьому українському місті, яке російські війська просто знищують. Такого не було в історії Європи протягом усіх років після Другої світової війни – щоб якесь місто руйнували в попіл, знищували повністю. Щоб його блокували, і вбивали його мешканців голодом, спрагою”, – сказав він.

  • Лікар з Маріуполя розповів про порятунок людей і жахіття війни

Завідувач відділення анестезіології обласної лікарні інтенсивного лікування міста Маріуполя Олександр Білаш, відеозвернення після безуспішної реанімації маленької дівчинки до Путіна з яким облетіло увесь світ, розповів, як три тижні без упину рятував життя цивільним і військовим.

© Getty Images
Getty Images
  • У Маріуполі загинув 20-річний український захисник

У Маріуполі загинув 20-річний український воїн, який віддав життя, рятуючи друзів, які потрапили під обстріл російських окупантів. Про це повідомив один із бойових товаришів полеглого захисника і показав фото захисника.

Нагадаємо, російські загарбники не дають виїхати мирним мешканцям з тимчасово окупованої території, а також чинять перешкоди для евакуації з вільної частини Донецької області.

© Getty Images

Getty Images

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА» Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост