Прем’єр Польщі розкритикував Угорщину і закликав до жорсткіших санкцій проти росії

Також прем’єр закликав створити міжнародну комісію з розслідування російських злочинів в Україні, щоб всі в Європі про них знали.

Купи свіжий номер газети ЯСНО або передплати на своїй пошті • індекс 76076

• Набагато більше інформації, коротких новин, відео, мемів, жартів у Telegram https://t.me/zakarpatpost

Польща закликала країни Євросоюзу замінити заморожування майна рф і російських олігархів конфіскацією.

Про це глава польського уряду Матеуш Моравецький заявив у Сеймі, передає Onet.pl, пише УНІАН 

“Політика умиротворення Росії була політикою боягузтва. Ми повинні відійти від цієї політики”, – заявив Моравецький.

Пльський прем’єр висловив упевненість, що росія використовує в Україні “методи радянської влади” і що поляки добре знають, що це за методи.

“Наше завдання – відновити справедливість. Тому Польща закликає створити міжнародну комісію з розслідування російських злочинів в Україні… сьогодні найголовніше – відкрити очі всім (у скоєнні рф злочинів), в тому числі і в Європі: Західній і Східній. Особливо хто в Угорщині. Якщо хтось сьогодні не помічає російських злочинів в Україні, не називає їх по імені, це помилка, і ми повинні якомога швидше від неї відмовитися”, – пояснив Моравецький.

Польський прем’єр висловив вдячність Європейському парламенту, який затвердив резолюцію, в якій вимагає повного ембарго на російський імпорт нафти, вугілля, ядерного палива і газу.

“Мабуть, вперше я повинен подякувати Європейському парламенту. Вони визнали те, про що ми говорили раніше – що існуючі санкції не діють”, – пояснив Моравецький.

Він пропонує доповнити ці санкції конфіскацією майна РФ і активів російських олігархів, які знаходяться в західних банках.

“Давайте зробимо це разом. Ми повинні переконувати в цьому не Будапешт. Ми повинні переконати Берлін, Брюссель і Лондон зробити це”, – додав Моравецький

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА» Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост