Жовква: Сподіваюся, Угорщині вистачить мудрості не блокувати рух України до ЄС

Заступник глави ОПУ та дипрадник президента Зеленського, відповідальний за євроінтеграцію, Ігор Жовква стверджує, що наразі до Києва не надходили сигнали з Будапешта про намір Віктора Орбана блокувати рух України до ЄС.

Передплати газету ЯСНО на своїй пошті • індекс 76076

• Більше коротких новин, відео, мемів, жартів, фото у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

Про це він розповів у інтерв’ю “Європейській правді”.

“Не було сигналів щодо стримування (зближення України з ЄС), тому відповідно, ми не чекаємо, що буде якийсь деконструктив”, – пояснив посадовець.

Жовква нагадав, що у нещодавньому минулому, коли Будапешт блокував діалог України з НАТО, по лінії ЄС подібного блокування не було, всупереч риториці, що лунала від угорських посадовців.

“Тому я б не казав, що Угорщина зараз збирається щось блокувати на європейському треку для України. Принаймні, ми не спостерігаємо таких ознак і сподіваємося, що такого не буде”, – заявив він.

Ігор Жовква також повідомив, що провів зустріч з керівництвом угорських організацій в Україні і ті підтримали рух України до членства в ЄС.

Водночас на Банковій незадоволені позицією уряду Орбана з інших питань, передусім тих, які стосуються стримування російської агресії. “Риторика, яка звучала до виборів в Угорщині, була взагалі неприйнятною. Так не говорять з країною-сусідом, яка тим більше знаходиться у стані війни і боронить не лише себе, а й саму Угорщину та всю Європу. На жаль, після виборів риторика суттєвим чином не змінилася”, – констатував він.

Представник ОПУ, утім, подякував Угорщині за допомогу біженцям з України.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост