Лауреат Шевченківської премії Мирослав Дочинець про демонтаж танку в Мукачеві

Демонтаж танку в Мукачеві викликав жваве обговорення у соцмережі.

Передплати газету ЯСНО на своїй пошті • індекс 76076

• Більше коротких новин, відео, мемів, жартів, фото у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

Ранок понеділка місто над Латорицею зустріло приголомшливою новиною – на звичному для всіх місці радянського танку більше немає. Таке рішення прийняли в мерії і швидко його виконали.

Свою думку з цього приводу висловила людина добре знана не тільки на Закарпатті, але й далеко за межами України -лауреат літературної премії імені Шевченка – Мирослав Дочинець.

Ось що він написав:

“ЗНАЮТЬ ДОРОГУ ТАНКИ… Метал, кажуть фізики, має опір, має втому і межу терпіння. Як і люди. Десятки років мукачівці жили під дулом совєцького танка, націленого в серце міста. І терпець такому сусідству нарешті увірвався. Він сходить із п’єдесталу у брухт. Як і сотня інших смертоносних із літерою Z на другому кінці країни… Іржа роз’їдає залізо, але не очі і вуха, і не здоровий глузд народу. Можна звикнути до пам’ятників, не можна звикнути до вбивчої пам’яті, яка знову оживає і стріляє в тебе знову. Вже руками онуків тих же танкістів, що залишили по собі цього залізного клона. Тому похмурий свідок чергової їхньої “перемоги” (встановлений після Праги, 1969 р.) сам себе переміг. І йде сьогодні за відомим маршрутом їхнього водного, повітряного і наземного військового транспорту… Віднині тут просто зеленітимуть і шумітимуть мирні кедри. Мукачево, 11. 04. 2022 року. 47-ий день війни”, – зазначив письменник.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост