У Мукачеві в центрі міста демонтували радянський танк

Танк встановили 1969 року із запасу 128-ої бригади. Відношення до Другої світової війни не мав. Оригінал танку, який першим заїхав у Мукачево у 1944 році був підбитий та покинутий при форсуванні Латориці.

Рішення про демонтаж пам’яток історії та монументального мистецтва місцевого значення погоджено виконавчим комітетом Мукачівської міської ради.

Передплати газету ЯСНО на своїй пошті • індекс 76076

• Більше коротких новин, відео, мемів, жартів, фото у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

Танк демонтовано працівниками комунального підприємства, а передано його буде на відповідальне зберігання.

Про це інформує Мукачівська міська рада.

Журналіст Тетяна Когутич так прокоментувала цю подію: «Той випадок, коли й оком не моргнув: в Мукачеві ниська рано демонтували пам’ятник радянському танку.

Для співчуваючих: виявляється, цей танк не мав стосунку до Другої світової, а був встановлений в місті у 1969 році. Очевидно, на ньому руські визволителі поверталися із Праги. А може – із Будапешта».

Фото: міська рада

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост