Ватикан розглядає можливість зустрічі Папи Франциска та патріарха кіріла у Єрусалимі

Глава католицької церкви, Папа Римський Франциск, який підтримує Україна у війні проти Росії, може зустрітися із главою Російської православної церкви Кирилом, який фактично благословив окупантів на війну. Зустріч може відбутися у червні 2022 року у Єрусалимі.

Передплати газету ЯСНО на своїй пошті • індекс 76076

• Більше коротких новин, відео, мемів, жартів, фото у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела. Зустріч може увійти до планів Папи щодо відвідин країн Близького Сходу, пише Обозреватель

Як повідомляється, 85-річний Понтифік 12-13 червня перебуватиме в Лівані, звідки 14 червня вирушить до йорданського Аммана. Звідти, як очікується, він вертольотом прилетить до Єрусалиму, де і має відбутися зустріч з главою РПЦ. Після зустрічі з Кирилом Франциск має намір повернутися до Риму.

Джерела видання дещо розходяться в тому, наскільки можлива така зустріч. Одне з них вважає, що поїздка до Єрусалиму “майже визначена”, а інше стверджує, що “це один із можливих варіантів”.

Якщо зустріч у Єрусалимі відбудеться, то вона стане лише другою між Папою та главою РПЦ з 1054 року, коли християнство розділилося на східну та західну гілки.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост