Український танкіст із перебитими ногами втік з-під носа окупантів та проповз 6 км

У мережі розповіли історію українського танкіста Сергія, який шість кілометрів на ліктях і колінах, з перебитими ногами та під постійними обстрілами окупантів, зміг врятуватися та дістатися своїх. Його танк Т-64 підірвали в одному з селищ на півдні України.

Передплати газету ЯСНО на своїй пошті • індекс 76076

• Більше коротких новин, відео, мемів, жартів, фото у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

Сергій – воїн 28 окремої механізованох бригади імені Лицарів Зимового Походу, про його порятунок розповіли на Facebook-сторінці ОМБ. У повідомленні сказано, що український захисник був змушений з пораненнями рити землю, щоб його не знайшли російські військові, пише OBOZREVATEL

“Якщо знайдуть – то живим вже не лишусь”, – промайнуло в голові Сергія й він, тамуючи подих, ще дужче притиснувся до землі. Рашисти поїхали геть, але розпочався ще один бій. Закріпившись в селі, росіяни безперестанку гатили в бік української армії, яка нині веде наступ на півдні нашої країни”, – розповіли в бригаді.

Танкіст Сергій

Сергій вирішив спробувати дістатися до побратимів і в нього це вийшло. Шість кілометрів він на колінах та ліктях повз, а на одному з пагорбів телефон почав ловити зв’язок. Так він зв’язався з військовими.

“Сергій додзвонився до своїх, пояснив де він і тоді з останніх сил продовжив повзти в бік очікуваної допомоги. Побратими встигли вчасно, вони забрали Сергія, коли в нього вже не було сил навіть промовити слово, не те що ворушитись. Його вивезли та передали медикам”, – розповіли в ОМБ.

Нині він перебуває в лікарні, за прогнозами медиків ходити зможе через пів року.

“Втім танкіст 28-ої бригади Сергій переконаний, що його побратимам, українській армії вдасться знищити ворога і повернути всі наші землі набагато раніше ніж лікар дозволить йому знову стати на ноги”, – додали в повідомленні.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост