Макрон відмовився назвати геноцидом дії росії щодо українців

Президент Франції Еммануель Макрон відмовився назвати дії Росії в Україні геноцидом, як це зробив президент США Джо Байден.

Передплати газету ЯСНО на своїй пошті • індекс 76076

• Більше коротких новин, відео, мемів, жартів, фото у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу France 2, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на CNN.

Відповідаючи на запитання, чи він, як і президент США Джо Байден, використовуватиме термін “геноцид” для опису вбивств українців російськими військовими, Макрон сказав: “Я буду обережний із такими термінами сьогодні, тому що ці два народи [росіяни та українці] — брати”.

“Я хочу продовжувати намагатися, наскільки можу, зупинити цю війну та відновити мир. Я не впевнений, що ескалація риторики служить цій справі”, – додав він.

“Те, що ми можемо з упевненістю сказати, це те, що ситуація неприйнятна і що це воєнні злочини. Ми переживаємо воєнні злочини, які є безпрецедентними на нашій землі — нашій європейській землі” – наголосив Макрон.

Він також відзначив співпрацю Франції з Україною у розслідуванні воєнних злочинів.

“Росія в односторонньому порядку розпочала надзвичайно жорстоку війну, було встановлено, що російська армія скоїла воєнні злочини, і тепер ми повинні знайти відповідальних”, – сказав Макрон.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост