У Бучі триває ексгумація тіл із братських могил: у більшості – вогнепальні поранення голови

У Бучі на Київщині правоохоронці продовжують ексгумацію тіл мешканців регіону в одному з місць масових поховань. У більшості загиблих було виявлено кульові поранення.

Передплати газету ЯСНО на своїй пошті • індекс 76076

• Більше коротких новин, відео, мемів, жартів, фото у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

Про це OBOZREVATEL розповів начальник слідчого управління, полковник поліції Київщини Олександр Климовський. За його словами, всі факти документуються і після судово-медичної експертизи тіла українців будуть передані родичам (щоб подивитись відео, доскрольте до кінця сторінки).

“Ми вже четверту добу відкопуємо тіла загиблих людей у місті Буча. Ми документуємо всі факти – тілесні ушкодження, причини смерті – та відправляємо (тіла – Ред.) для подальшої судово-медичної експертизи та передачі загиблих їхнім родичам. На сьогодні (12 квітня. – Ред.) ми вже відкопали 55 тіл. З них 48 осіб – це ті, хто справді загинув насильницькою смертю. У 90% – кульові поранення голови”, – розповів правоохоронець.

У більшості загиблих виявили кульові поранення голови.
Поліцейські продовжують ексгумацію загиблих.
Після судово-медичної експертизи тіла громадян передадуть родичам.
На цьому місці, за попередніми даними, поховано близько 65 громадян.

За його словами, серед ексгумованих тіл було знайдено загиблу жінку та поряд з нею двоє маленьких дітей, а також тіла двох українських військовослужбовців і поліцейського.

“За попередньою інформацією, тут (на місці масового поховання. – Ред.) перебуває до 65-67 тіл. Тут і ті, хто помер своєю смертю перед окупацією, так і ті, хто загинув у перші дні війни, – їх везли з Гостомеля. Тоді Буча не була окупована”, – резюмував поліцейський.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост