Site icon zakarpatpost.net

“Ми маємо надати смертоносну допомогу, необхідну українцям для перемоги у цій війні”, – сенатор Стів Дейнс

Бородянка, Україна. Сенатор Стів Дейнс від Монтани та представник Індіани Вікторія Спартц у четвер відвідали Київ та місця порушень прав людини у передмісті Києва, ставши першими американськими офіційними особами, які відвідали Україну після початку війни. Вони були запрошені українським урядом з повідомленням трохи більше, ніж за день, пише The New York Times

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше коротких новин, відео, мемів, жартів, фото у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

«Ніщо не замінить того, щоб насправді побувати тут, побачити це на власні очі, провести час з людьми тут, в Україні, які страшенно постраждали від цієї війни», — сказав Дейнс в інтерв’ю, стоячи на купі щебеню від обваленого. на його мешканців багатоквартирного будинку у м. Бородянка.

Вони подорожували машиною у супроводі поліції суворими сценами руйнувань, підірваних російських танків і завалів, де рятувальники все ще шукали тіла. Вони також спостерігали за ексгумацією братської могили у Бучі, місті на північний захід від Києва, де після відступу російських військ на вулицях було виявлено сотні тіл.

У Бучі вони спостерігали як українська влада витягла три тіла з коричневого глинистого ґрунту церковного двору, де розкопували братську могилу.
Пан Дейнс назвав побачене «безперечним доказом військових злочинів».

Антон Геращенко, радник Міністерства внутрішніх справ України, сказав, що організував візит, сподіваючись, що за ним будуть і інші візити американських законодавців, які отримають з перших рук уявлення про військові злочини Росії та проголосують за надання Україні додаткових озброєнь.

І Спартц, і Дейнс заявили, що підтримують двопартійні зусилля в Конгресі, спрямовані на те, щоб підштовхнути адміністрацію Байдена до швидшої доставки зброї української армії.
“Я думаю, що ми повинні надати смертоносну допомогу, необхідну їм для перемоги в цій війні”, – сказав Дейнс. «Гуманітарна криза не закінчиться, доки не закінчиться війна. І війна не закінчиться, доки українці не переможуть».

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост

Exit mobile version