На Закарпатті фірма, що працювала з підозрюваним у держзраді депутатом, не заплатила мільйони податків

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора. Викрито митників через недбалість яких фірма, афілійована з нардепом – підозрюваним у держзраді, недоплатила мільйони податків

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше коротких новин, відео, мемів, жартів, фото у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

🔷 За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора трьом працівникам митного поста «Мукачево» Закарпатської митниці повідомлено про підозру у неналежному виконанні службових обов’язків (ч. 2 ст. 367 КК України). Через їх недбалість держава зазнала 7,8 млн грн збитків.

🔹 За даними слідства, протягом 2017-2018 років одне з підприємств, яке належить до сфери впливу підозрюваного у держзраді народного депутата від ОПЗЖ, завозило залізничним та автомобільним транспортом зі Словаччини нафтопродукти угорського походження – легкі та середні дистиляти. Проте у документах зазначалось, що у цистернах знаходиться газовий конденсат, який не є підакцизним товаром. Під час митного оформлення службові особи митниці «не помічали» підміни та розмитнювали легкі та середні дистиляти як газовий конденсат. Це дало змогу ухилитися від сплати акцизного податку та ПДВ на мільйони гривень.

🔹 Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

🔹 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост