Російські мільярдери не хочуть, щоб їх називали громадянами рф – Forbes

Зокрема, про це попросили представники засновника соціальної мережі ВКонтакте та месенджера Telegram Павла Дурова.

Купуйте журнал у кіосках преси Закарпаття!

Низка мільярдерів, «пов’язаних із РФ», дуже не хочуть, щоб Forbes називав їх громадянами РФ, акцентуючи увагу на іноземному громадянстві: останніми місяцями ця тенденція зростає.

Зокрема, про це попросили представники засновника ВКонтакті та Telegram Павла Дурова, повідомляє Кореспондент з посиланням на американський Forbes.

«Павло виїхав із Росії багато років тому і не збирається повертатися», – заявив представник бізнесмена.

Дуров кілька років фігурував у списках Forbes як представник Росії, але тепер просить зазначати, що з минулого року він громадянин Франції (також у нього, як повідомляється, є громадянство Сент-Кітс та Невіс).

Також просять не називати їх російськими бізнесменами Ігор та Дмитро Бухмани – засновники Playrix, який займається розробкою мобільних ігор, Микола Сторонський – співзасновник Revolut та інвестор Юрій Мільнер.

Бухмани вказують, що кілька років тому вони переїхали до Ізраїлю, а представники Сторонського нагадують, що він є громадянином Великобританії.

Юрій Мільнер наполягає на тому, що з 2014 року не був у Росії та не має активів на її території, і ще у 1999 році отримав громадянство Ізраїлю.

Forbes наголошує, що прохання від бізнесменів, які мають зв’язки з РФ, не вказувати їх у списках як «російських бізнесменів» надходили і раніше, але останні кілька місяців кількість таких звернень збільшилася, у тому числі на тлі санкцій, введених проти РФ через вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що після початку вторгнення Росії в Україну Дуров заявив, що має українське коріння і конфлікт в Україні для нього особистий.

ЛЮДМИЛА САДЛОВСЬКА

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост