Землі довкола водозабору “Минай” хотіли роздерибанити і роздати у приватну власність

Прокуратура та небайдужі закарпатці запобігли передачі у приватну власність земель водозабору «Минай» Закарпатський окружний адміністративний суд задоволив позов КП «Водоканал м. Ужгорода» до органу місцевого самоврядування, визнавши протиправними і скасувавши рішення, за яким землі підземного водозабору «Минай» могли бути роздані у приватну власність.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше коротких новин, відео, мемів, жартів, фото у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

Зауважимо, що його використовують для централізованої подачі води мешканцям міста Ужгорода та деяких прилеглих сіл. У розгляд цього позову Закарпатська обласна прокуратура вступила на стороні Державної служби геології та надр України – третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору. Встановлено, що сільська рада рішенням сесії затвердила генеральний план, яким під житлову забудову відведено території, які накладаються на ІІ-гу та ІІІ-тю зону санітарної охорони водозабору в районі існуючих свердловин КП «Водоканал м. Ужгорода». Такі дії орган місцевого самоврядування мотивував дефіцитом земельних ділянок у громаді. У ході слухання справи прокурор спільно з позивачем та небайдужими жителями територіальної громади довели, що таке рішення порушує законодавство – на площі залягання корисних копалин загальнодержавного значення житлове будівництво заборонене. Крім того, зміна площі зони санітарної охорони вказаного водозабору могла б заподіяти непоправної шкоди навколишньому природному середовищу та державним інтересам. Відтак, заслухавши всі доводи сторін, колегія суддів Закарпатського окружного адміністративного суду визнала протиправним та скасувала рішення сільради, згідно з яким земельні ділянки Ужлаторицького родовища прісних підземних вод могли бути відведені під житлову забудову. Наразі очікується набрання рішенням законної сили. Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост