У Хусті радянську зірку на пам’ятнику Слави замінили на хрест

Пам’ятник на честь загиблих у Другій світовій війні є об’єктом дискусій у Хусті вже більше десятиліття.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше коротких новин, відео, мемів, жартів, фото у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

Велика частина хустян ще до повномасштабного нападу Росії на Україну виступала за його демонтаж і перезахоронення решток солдатів на цвинтарі, інша ж – досі категорично проти.

Також багато мешканців міста виступають за знесення величизнеї трибуни, яка зовсім не використовується і слугує громадською вбиральнею для безхатьків.

Днями питання Монументу Слави знову викликало жваві дебати у соцмережах.

Особливо після демонтажу танку у Мукачеві.

Як би там не було, а радянська зірка на верхівці обеліску була темною плямою ганьби для колишньої столиці Карпатської України, міста, яке славиться патріотичними настроями. Тим більше, що під цією ж зіркою окупанти прийшли вбивати мирне населення нашої країни.

Тож сьогодні горе-зірку демонтували і замість неї встановили хрест.

Це – перша добра ластівка.

Утім деякі питання залишаються ще відкритими. Наприклад, щодо тієї ж трибуни, яку з рештаками життєдіяльності безпритульних навіть соромно фотографувати і виставляти на показ людей.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк

ЗакарпатПост