Командир морпіхів закликав світ врятувати залишки сил у Маріуполі

Сергій Волина, який кілька днів тому прорвався до бійців полку Азов, назвав два варіанти розблокування міста.

Передплата на газету ЯСНО триває!

Командир 36-ї бригади морської піхоти Сергій Волина закликав Україну, США, Туреччину та Британію врятувати залишки українських сил та цивільних, які перебувають на заводі Азовсталь у Маріуполі. Про це пише Кореспондент.

«Це може бути нашим останнім зверненням. У нас, можливо, залишилися лічені дні або години. Угруповання противника в десятки разів перевищує нас», – заявив морпіх.

За його словами, на заводі вже понад 500 поранених та сотні цивільних осіб, серед яких жінки та діти.

«Ми звертаємось до світових лідерів допомогти нам. Ми звертаємось з проханням застосувати до нас процедуру «extraction» та вивезти нас на територію третьої країни», – наголосив Волина.

Раніше командир морпіхів запропонував два способи деблокади Маріуполя.

«Перший це різка військова операція, яка відбуватиметься прямо зараз з усіма необхідними засобами. Кількісним, оснащеним угрупованням сил, яке в один ривок, різким і глибоким ударом з’єднає нас у нашому районі оборони. Ключовою вважаю перевагу в повітрі та артилерії», – зазначив він.

Наступний варіант Волина назвав «можливим, але складним та ризикованим».

«Друге – політичне рішення. Його бачу цілком реальним за умови ефективної дипломатії. Це створення міжнародного контролю безпеки виходу бойового гарнізону та цивільних осіб, які потрапили в капкан війни», – зазначив військовий.

Нагадаємо, днями Волина написав листа до Папи Франциска з проханням про допомогу у порятунку мешканців Маріуполя.

КАТЯ ЮСЬКІВ

Закарпатпост