путін хоче втягнути Придністров’я у війну з Україною, однак її влада збирається “пропетляти”

Росіяни хочуть змусити владу Придністров‘я вступити у війну з Україною, однак сама невизнана Придністровська Молдавська Республіка не бажає відкривати другий пронт і лише на словах підтримує росію.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації на нашому каналі у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм  @zakarpatpost

Влада невизнаної республіки прагне зберегти нинішній статус-кво, який дозволяє певній групі людей заробляти надприбутки, мати паспорти Молдови і при цьому вважатися опорою кремля в регіоні.

Про це заявив журналіст і політичний експерт Вадим Денисенко, пише ТСН

“Росіяни хочуть змусити владу Придністров‘я вступити в війну і погнати на Бесарабію армію ПМР. Так, справді, хочуть саме змусити, бо придністровська влада хоче пропетляти, так як пропетляв свого часу Лукашенко”, — написав Денисенко у своєму Фейсбуці.

За його словами, армія самої ПМР налічує всього близько 10-11 тисяч військових та майже 3 тисячі російського контингенту. Однак де-факто бойових людей у республіці є до 8 тисяч.

“Це останній резерв путіна, який можна ввести без оголошення мобілізації в самій РФ, чого він поки категорично не хоче робити”, — зазначив Денисенко.

Водночас саме керівництво  та жителі ПМР не бажають брати участь у війні. Доказом цього є великі черги на адмінкордоні з територіями підконтрольними Кишиневу. Експерт каже, що всі ці люди вже сьогодні тікають від мобілізації. 

“Тому зараз почнеться “виламування рук”. Його результат зараз можна оцінити, як 60:40 на користь вступу Придністров‘я в війну. Хоча ситуація буде змінюватися кожен день”, — каже експерт.

Він переконаний, що наразі Молдова боїться відкривати другий фронт, тому тягне час.

“Ключова роль в рішенні Молдови належить кільком європейським країнам: чи захочуть вони “вписатися” за Молдову і дати Кишиневу певні гарантії. Але сьогоднішні заяви Президента Молдови — це бажання тягнути час”, — підкреслив Денисенко.

Політик також зазначив, що нещдавні заяви Лаврова про ядерну зброю і третю світову війну, зокрема продиктовані саме придністровським загостренням.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост