Про США, Німеччину та зброю для України: добірка свіжих фейків кремля

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України зібрав нову добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних вкидів російської пропаганди станом на ранок 27 квітня.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше коротких новин, відео, мемів, жартів, фото у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Так, незважаючи на продовження постачання озброєння, російські ЗМІ запевняють, що деякі держави вже вичерпали його запаси і відмовляються надсилати його в Україну. Зокрема начебто «Бундесвер вдвічі скоротив перелік експортних озброєнь, а Болгарія все ще зволікає з постачанням». У ЦПД застерігають, що це маніпуляція.

Крім того, білоруські пропагандисти звинувачують Захід у небажанні припинення бойових дій в Україні. Як заявив білоруський депутат Гайдукевич, «рф зацікавлена у підписанні мирного договору з Україною, але США хочуть зберегти цей осередок напруженості». У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Пропаганда рф, посилаючись на неозначених військових експертів, повідомляє, що «запаси озброєння США можуть вичерпатися вже за кілька місяців, якщо Білий дім продовжить постачання в Україну». У ЦПД застерігають, що це фейк.

Як повідомляв Укрінформ, пропагандисти рф розповсюджують дезінформацію про захоплення документів з архіву ОБСЄ у Маріуполі, які нібито свідчать про “злочини Збройних сил України”.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост