путін погодився на участь ООН в евакуації людей з Азовсталі – речник генсека

російський очільник путін нібито погодився на залучення структур ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста до евакуації цивільного населення із заводу «Азовсталь» у Маріуполі.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше коротких новин, відео, мемів, жартів, фото у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

Як передає Укрінформ, про це повідомив журналістам речник Генсека ООН Стефан Дюжаррік після зустрічі путіна та Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, що відбулася у вівторок у москві.

«Президент у принципі погодився на участь Організації Об’єднаних Націй та Міжнародного комітету Червоного Хреста в евакуації цивільного населення із заводу «Азовсталь» у Маріуполі», – йдеться в заяві, оприлюдненій речником.

Зазначається, що під час зустрічі тет-а-тет Генеральний секретар підтвердив позицію ООН щодо України. Гутерреш та путін обговорили пропозиції щодо надання гуманітарної допомоги та евакуації цивільного населення із зон конфлікту, зокрема у зв’язку із ситуацією в Маріуполі.

Далі це питання обговорюватиметься на рівні Управління ООН з координації гуманітарних питань та міністерства оборони росії, зазначає пресслужба.

Гутерреш запропонував створити гуманітарну контактну групу у складі представників росії, України та ООН «для пошуку можливостей відкриття безпечних коридорів із локальним припиненням бойових дій, а також для гарантії того, що вони справді ефективні».

Як повідомлялося, у четвер Гутерреш відвідає Україну, де проведе переговори з Президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Відповідно до резолюцій Генасамблеї ООН вторгнення росії в Україну кваліфікується як грубе порушення Статуту ООН та міжнародного права. Документи закликають росію негайно припинити бойові дії та вивести війська з України.

З 24 лютого в Україні триває російська збройна агресія. Ворог обстрілює та знищує об’єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і сіл, вбиває населення.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост