У столиці Чехії з’явилася вулиця Українських Героїв

У Празі замінили навігаційні таблички на нещодавно перейменованій вулиці Українських Героїв, на якій розташоване консульство та посольство рф у Чехії.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Посольства України в Чеській Республіці.

У заході взяли участь мер Праги Зденєк Гржіб, мер Праги 6 Ондржей Коларж і посол України в Чехії Євген Перебийніс.

Зауважується, що нова таблиця також з’явилася на мосту Героя України Віталія Скакуна, який загинув при підриві Генічеського мосту для зупинення просування танкової колони російських військ. Міст тісно прилягає до консульського відділу росії. 

«Це також важливий символічний крок, яким Чехія дає чітко зрозуміти офіційним структурам росії, що стоїть на боці України й підтримує її боротьбу з окупантом», – прокоментував рішення мерії Праги Посол Євген Перебийніс, подякувавши всім причетним за внесення цієї ініціативи та її реалізацію. 

У Посольстві повідомили, що ідею про перейменування частини вулиці Коруновачної, на якій розташовується посольство росії, подала мерія району Праги 6, де лежить вулиця. Міські депутати підтримали пропозицію мера міської частини Ондржея Коларжа і проголосували за перейменування частини цієї вулиці на вулицю Українських Героїв, а мосту, що до неї прилягає, на Міст Віталія Скакуна.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост