Німецький бундестаг переважною більшістю проголосував за постачання важкого озброєння Україні

Німецький парламент схвалив постачання важкого озброєння Україні. Постанову під назвою «Захист миру та свободи в Європі — всебічна підтримка України» була підтримана переважною більшістю голосів.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

Про це пише Der Spiegel, повідомляє Громадське

«За» проголосували 586 з 693 присутніх депутатів. 100 були «проти» і ще 7 «утримались». Дебати напередодні тривали близько години.

Документ тепер дозволяє федеральному уряду «постачати ефективні, зокрема важкі, озброєння та складні системи через Німеччину» в Україну. Експорт озброєнь обговорюватиметься у тісній співпраці з партнерами по НАТО.

Лідерка парламентської групи «зелених» Брітта Хассельманн зазначила, що рішення необхідне, щоб «з одного боку Німеччина не стала учасником війни, а з іншого боку — не віддала Україну агресору без захисту». Вона наголосила, що Київ повинен мати можливість розраховувати на підтримку Німеччини.

Фрідріх Мерц з Християнсько-демократичного союзу також привітав постачання зброї, але звинуватив канцлера Олафа Шольца у тому, що він кілька тижнів ухилявся від обговорення постачання зброї: «Це нерозсудливість… Це вагання, це зволікання, це боязкість».

Він вважає, що дипломатичні зусилля Німеччини зазнали невдачі: «Зброю слід використовувати тільки в крайньому разі… І  ми перебуваємо у цій точці з 24 лютого».

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост