росія хоче капітуляції уряду України та розробляє “нову конституцію” – США в ОБСЄ

Постійний представник США при ОБСЄ, посол Майкл Карпентер заявляє, що мета війни росії проти України полягає у тому, аби добитися усунення демократично обраних органів влади України і розробити “нову конституцію” із забороною усім проукраїнським силам займати керівні посади в Україні.  

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

Про це йдеться у заяві Карпентера на сайті місії США в ОБСЄ, виголошеній на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, пише УНІАН

“У нас є інформація, що планування росії стосовно її подальшого вторгнення включає примусову капітуляцію демократично обраного уряду України, у тому числі розпуск усіх органів місцевого врядування в Україні”, – наголосив Карпентер.

За його словами, на окупованих українських територіях, які перебувають під контролем росії, мають бути створені “нові структури урядування”.  

“Плани для нового уряду і нової конституції розробляються російськими посадовцями і так званими “сепаратистами”. Це планування включає мораторій на заборону законним українським лідерам і тим, хто підтримує законний уряд України, обіймати будь-які керуючі посади”, – заявляє Карпентер. 

Американський дипломат заявляє, що такі дії відомі з методичок рф, яка неодноразово використовувала фальшиві “виборчі” процеси разом із спробами застосувати так звані “нові реалії”, у тому числі проводячи псевдореферендуми з метою надання видимості легітимності поневоленню. Зокрема, раніше подібний так званий референдум було проведено в Криму, а також окремих районах Донецької і Луганської областей з імітацією високого рівня публічної підтримки. 

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост