Чехія: путін хоче порушити єдність Європи, закривши газ. Ефект може бути протилежним

Енергетична криза в Європі ще більше загострюється після того, як Росія у вівторок оголосила про припинення постачання природного газу до Польщі та Болгарії. Цей крок знову посилює напруженість на європейському газовому ринку, а також ймовірність того, що інші країни-члени ЄС можуть бути відрізані від російського імпорту. У відповідь на ці повідомлення ціна на газ зросла на 20 відсотків і повернулася до 100 євро/МВт-год.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost та Інстаграм @zakarpatpost

З точки зору Володимира Путіна, подальшу ескалацію конфлікту можна читати як спробу зламати нинішню європейську єдність. По-друге, однак, Росія також стурбована послабленням ефективності західних санкцій, що могло б статися, якби Європейський Союз був змушений прийняти конкретні умови рубльової оплати за газ. З іншого боку, ЄС поки що цілком чітко дав зрозуміти, що, незважаючи на свою залежність від російського газу (40 відсотків загального споживання), він не має наміру йти на ультиматуми Путіна та фактичну капітуляцію, навіть у ситуації, коли газ поставки припинені, пише чеське видання e15.cz

План Чехії припинити постачання газу

Навпаки, найімовірніше, що цей крок Росії ще більше активізує зусилля Європи звільнитися від залежності від імпорту енергоносіїв. Нинішній план Єврокомісії передбачає скорочення поставок газу Росії аж на дві третини до кінця 2022 року. Економіка (і не виключаючи чеську) в рецесію.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост