Лавров бреше, що росія обговорює з Україною зняття антиросійських санкцій

Міністр закордонних справ росії лавров заявив, що “на порядку денному” переговорів між Україною і Росією серед іншого є скасування санкцій проти рф.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

Джерело: сайт МЗС РФ, який наводить інтерв’ю Лаврова китайському виданню “Сіньхуа”, УП

Пряма мова Лаврова: “Наразі російська та українська делегації фактично у щоденному режимі з відеоконференцзв’язку обговорюють проект можливого договору.

У цьому документі мають бути зафіксовані такі елементи постконфліктного стану справ, як постійний нейтралітет, без’ядерний, позаблоковий та демілітаризований статус України, а також гарантії її безпеки.

На порядку денному переговорів також є питання денацифікації, визнання нових геополітичних реалій, скасування санкцій, статусу російської мови та інші”.

Деталі: Лавров також додав, що наслідком переговорів  може стати “створення інституту держав-гарантів, серед яких, перш за все, постійні члени Ради Безпеки ООН, включаючи росію та КНР”.

Росія за його словами, виступає за продовження переговорів.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост