Сьогодні у селищі Ясіня на мітинг зібралися місцеві віряни та священнослужителі ПЦУ

«Хресна хода», зорганізована з подачі УПЦ МП, неабияк обурила Ясінянську громаду.

ПОРАДИ – корисна газета для всієї родини

29 квітня, Хустською єпархією була організована «хода» з Хуста до Ясіня, несучи « руській мир» ( і це у період воєнного стану у державі). Саме тут, у столиці Гуцульщини їх «гостинно» зустріли справжні патріоти.

Сьогодні, 30 квітня, біля селищної ради зібралася велика кількість жителів громади, які вимагали пояснень від голови Андрія  Делятинчука, як таке могло статитися, чому не було належної реакції ні органів місцевого самоврядування, ні правоохоронців. У відповідь прозвучало, що наразі немає законних підстав заборонити діяльність церков МП.

Потім на вимогу людей на зібрання приїхав священник Віталій Кемінь, який спробував «промивати мізки» присутніх, що вони не «підчиняються» МП, і що про ходу нічого не знали. Кульмінацією напруженої розмови стало те, що обурені громадяни закидали яйцями його авто, а він в’їхав у людей, що стояли на вулиці. На жаль, травмований чоловік.

Про те, що відбувалось під час зібрання розповів телефоном телеканалу М-студіо священник ПЦУ Володимир Костюшко.

Коментар про події тут https://www.facebook.com/mstudio.tv/videos/670211717371932

Оцінюючи ці події, виникає багато питань і до органів місцевого самоврядування і до правоохоронних органів.

«Як під час війни, коли сотні наших мужніх чоловіків і тисячі воїнів усієї України боронять нашу землю, ця ворожа філія дозволяє собі такі «шабаші», провокуючи людей на міжконфесійні конфлікти? Доки влада усіх рівнів дозволятиме колаборантську діяльність попів УПЦ МП в Закарпатті? І невже немає законних підстав припинити їх функціонування в умовах воєнного стану?», – обурюються мешканці громади.

Закарпатпост