Макрон заявив про готовність Франції стати гарантом безпеки України

Документ дозволить українській стороні захистити себе в майбутньому.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

Президент Франції Еммануель Макрон у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським підтвердив готовність Франції стати гарантом безпеки України, пише ТСН

“Говорили про перебіг переговорів, щоб остаточно вирішити конфлікт і гарантувати безпеку на європейському континенті. У зв’язку з цим президент Республіки нагадав про свою прихильність до суверенітету та територіальної цілісності України, а також про готовність Франції зробити внесок в угоду про гарантії безпеки України”, – йдеться в релізі, оприлюдненому на сайті французького посольства.

Також Макрон підтвердив бажання під час другого терміну активно працювати над відновленням суверенітету та територіальної цілісності України у постійній координації з європейськими партнерами та союзниками.

Зеленський подякував Франції за постачання військової техніки. Він зазначив, що ця підтримка й надалі посилюватиметься, як і гуманітарна допомога Франції, яка на сьогодні становить понад 615 тонн обладнання, включно з медичним обладнанням, генераторами для лікарень, продовольчою допомогою, допомогою в наданні житла, наданням невідкладної допомоги, транспортними засобами.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост