Загроза захоплення росією Молдови: експерт озвучив сумний прогноз для Кишинева

Герасимчук припускає, що оборона Кишинева триватиме не більше двох годин.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

Для Молдови існує загроза з боку окупованого Росією регіону – Придністров’я, за підтримки агресора Кишинів може бути захоплений.

Такий прогноз озвучив “Радіо НВ” заступник виконавчого директора аналітичного центру “Українська призма” Сергій Герасимчук.

Він нагадав, що Молдова не контролює Придністров’я, оскільки воно окуповане Росією.

“Що стосується можливостей зберігати спокійну ситуацію на самій території Республіки Молдова, контрольованій урядом, то тут можна говорити про те, що в разі військової операції, у разі військової агресії, наступу з боку самого Придністров’я тими силами, які мають там російські війська і на додаток до них незаконних збройних формувань самого Придністров’я, ситуація дуже не райдужна для Молдови. Наприклад, мої молдавські колеги кажуть, що оборона Кишинева триватиме не більше двох годин, – це час, який потрібен для того, щоб від адміністративного кордону з Придністров’ям до Кишинева дісталися війська”, – говорить він.

Що стосується політичних заворушень і спроб дестабілізації в Молдові, Герасимчук пояснив, що в даному випадку є ймовірність певної допомоги від румунської сторони.

“Це буде не військова допомога, але, щонайменше, на допомогу жандармерії можна було б розраховувати. Однак виникає питання, Чи не поділяє це масла у вогонь, тому що якщо згадати історію придністровського конфлікту, то одним з його ключових драйверів було те, що придністровців залякували “румунськими нацистами”, які прийдуть і будуть обмежувати права російськомовних”, – додав він.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост