Три країни ЄС відкликали вето на нафтове ембарго проти росії – ZDF

Три країни Євросоюзу, що коливалися, – Угорщина, Австрія та Словаччина – відкликали своє вето на запровадження нафтового ембарго щодо Росії.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

Про це повідомляє ZDF із посиланням на джерела, пише УНІАН

Раніше ці країни блокували нафтові санкції через високу залежність від постачання цієї сировини з Росії.

Зазначається, що деякі питання щодо нових санкцій, зокрема перехідні періоди, все ще залишаються відкритими.

“Імовірно, рішення про ембарго має бути ухвалене протягом найближчих кількох днів, але реалізовано лише в найближчі кілька місяців”, – сказав кореспондент ZDF у Брюсселі Флоріан Нойханн.

За словами європейського дипломата, вирішальним фактором стала заява уряду Німеччини щодо підтримки запровадження нафтового ембарго проти Росії.

Причиною зміни курсу Німеччини, імовірно, стали успіхи в пошуку альтернативних постачальників нафти. Міністр економіки ФРН Роберт Хабек оголосив 26 квітня, що залежність Німеччини від російської нафти за вісім тижнів війни скоротилася з 35% до 12%.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост