Джонсон виступив перед Верховною Радою і заявив, що Британія пишається бути серед друзів України

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон 3 травня виступив перед Верховною Радою України.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

Зазначається, що під час промови політика у залі знаходилась посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, пише Обозреватель

“Величезний привілей бути фізично присутнім у Києві, щоб почути розмову Бориса Джонсона з українськими парламентарями та Володимиром Зеленським”, – коментує вона.

Фотографією з ВР поділився також нардеп Олексій Гончаренко. Зазначається, що сьогодні вперше з початку війни перед Верховною Радою виступив президент України Володимир Зеленський.

У промові прем’єр-міністр запевнив, що Велика Британія “пишається бути серед друзів України”. Він вважає, що зараз для держави настав дуже важливий період. “Це найкраща година України, епічний розділ у вашій національній історії, який будуть пам’ятати та розповідати покоління. Ваші діти та онуки скажуть, що українці навчили світ тому, що груба сила агресора нічого не важить проти моральної сили народу, який налаштований бути вільним”, – стверджує Джонсон.

За його словами, Велика Британія підготувала новий пакет військової підтримки на суму 300 мільйонів фунтів стерлінгів. Він включає засоби радіоелектронної боротьби та GPS-заглушення, контрбатарейну радарну систему та тисячі приладів нічного бачення.

Із міркувань безпеки промова не транслювалася у прямому ефірі. Проте відомо, що Борис Джонсон висловлював підтримку Україні і запевняв у своїй солідарності.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост