росія планує в травні анексувати за старими сценаріями три області України – посол США в ОБСЄ

Росія планує незаконно анексувати українські Донецьк і Луганськ за допомогою “фіктивного голосування”.

Донецьку та Луганську області України, де нині точаться найактивніші бої через напад росії, незаконно анексувати москва планує до середини травня. Також в планах росіян незаконна анексія Херсонської області.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

Про це заявив Майкл Карпентер, посол США в Організації з безпеки і співробітництва в Європі, пише ТСН із посиланням на  The Guardian

“Згідно з останніми повідомленнями, ми вважаємо, що росія спробує приєднати до росії “Донецьку народну республіку” та “Луганську народну республіку”. У звітах йдеться, що росія планує організувати референдуми після приєднання десь у середині травня. Це просто з підручника Кремля”, — сказав Карпентер.

За його словами, Сполучені Штати також вважають, що росія розглядає подібний план у Херсоні, де москва нещодавно посилила свій контроль і нав’язала використання своєї валюти – рублів.

“Ми вважаємо, що звіти дуже достовірні. На жаль, ми були більше праві, аніж неправі. Такі фіктивні референдуми – сфабриковані голосування – не вважатимуться легітимними, як і спроби анексії додаткової території України. Але ми повинні діяти з почуттям терміновості”, – додав посол США в Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Карпентер сказав, що також можливо, що російське керівництво спробує захопити інші частини України, нав’язуючи своїх “маріонеток і довірених осіб” в органах місцевого самоврядування та витісняючи демократично обраних чиновників. Він сказав, що це була початкова мета москви в Києві — план, який передбачав встановлення нової конституції в Україні, — але українські військові відтіснили окупантів і російські сили були змушені відступити на схід і південь країни.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост