Харків’янин організував на Закарпатті прибутковий бізнес: по 20 тисяч доларів переправляв чоловіків за кордон

Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури викрито і затримано 38-річного харків’янина в межах кримінального провадження щодо незаконного переправлення через кордон громадян України призовного віку за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, громадянин налагодив схему одержання коштів за організацію переправлення чоловіків за кордон в обхід обмежень, встановлених у зв‘язку з військовим станом у державі. Він сприяв ухилянтам в одержанні медичних довідок про непридатність до проходження військової служби. В подальшому, на підставі цих документів, громадяни могли перетнути держкордон через офіційні пункти пропуску.

Спробу одного з «клієнтів» виїхати таким чином припинено вчора на пункті пропуску «Вилок». Правоохоронці затримали і основного фігуранта злочину у м. Виноградів. У автомобілі «Mercedes-Benz G63», на якому він пересувався, знайшли та вилучили 20 тисяч доларів, що призначалися як оплата за виготовлення і передачу фальсифікованих документів, і близько 7 тисяч євро.

За місцем проживання чоловіка в Берегівському районі також проведено обшук, виявлено грошові кошти в сумі 40 тисяч доларів, електронну техніку, флеш-носії, мобільні телефони, а також печатки. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Викриття злочину здійснено прокурорами спільно зі співробітниками відділу міграційної поліції та слідчими відділу Ужгородського райуправління поліції ГУ НП в Закарпатській області за оперативного супроводу Головного оперативного управління ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост