Site icon zakarpatpost.net

кіріл звинуватив Папу, мовляв той обрав «некоректну тональність» щодо війни росії проти України

На росії представники московського патріархату заявили, що папа Римський Франциск обрав “некоректну тональність” для передачі розмови з патріархом кірілом про війну в Україні. 

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

Про це пише російське видання “Новая газета”, повідомляє ТСН

Зазначається, що патріарх наче подякував Фринциску за організацію розмови та поділився з ним “своїм баченням нинішньої непростої ситуації”. Він розповів про “конфлікт, який почався у 2014 році з Майдану, події в Одесі”. Окремо сказав, що “НАТО начебто запевняли рф, що не будуть розширюватися на схід”.

“Звичайно, ця ситуація пов’язана для мене з великим болем. Моя паства знаходиться по обидва боки протистояння, це здебільшого православні люди. Частина тих, що протистоять, відноситься і до Вашої пастви. Тому я хотів би, абстрагуючись від геополітичної складової, поставити питання про те, як ми і як наші Церкви можемо вплинути на стан справ?” — наводить видання слова кіріла.

Цікаво й те, що сам понтифік італійському виданню розповів, що російський патріарх в розмові з Франциском “протягом 20 хвилин зачитував з папірця причини, що виправдовують російське вторгнення в Україну”.

Папа Римський також просив про зустріч в москві з рутіним, але відповіді на це так і не отримав.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост

Exit mobile version